EN 1144
ΝΕΑ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: "ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ"

Πώς να Προλάβετε τη Ναυτία Ταξιδιού Φυσικά

Μάι. 31, 2024
Η ναυτία ταξιδιού, που προκαλεί ναυτία και ζάλη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μπορεί να προληφθεί με απλές στρατηγικές. Κρατήστε το κεφάλι σας ακίνητο, πάρτε φρέσκο αέρα, αποφύγετε το διάβασμα και σκεφτείτε τη λήψη προληπτικών φαρμάκων. Το να τρώτε κρακεράκια σόδας ή να πίνετε τζίντζερ μπορεί επίσης να βοηθήσει.
Homed-Πώς να Προλάβετε τη Ναυτία Ταξιδιού Φυσικά

Πρόληψη ναυτίας ταξιδιού φυσικά

Η ναυτία ταξιδιού, γνωστή και ως ναυτία αυτοκινήτου, θαλάσσης, τρένου ή αέρα, συμβαίνει όταν η κίνηση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προκαλεί ναυτία και ζάλη. Οι άνθρωποι μπορεί να νιώθουν άρρωστοι, ζαλισμένοι, να ιδρώνουν και να αναπνέουν γρήγορα.

Τι Προκαλεί τη Ναυτία Ταξιδιού;

Η ναυτία ταξιδιού συμβαίνει όταν η υπερβολική κίνηση διεγείρει υπερβολικά τα τμήματα του εσωτερικού αυτιού που ελέγχουν την ισορροπία. Ο εγκέφαλος λαμβάνει ανάμεικτα σήματα από τα μάτια, τα αυτιά και τους μύες. Για παράδειγμα, σε ένα πλοίο, η κίνηση του ρολαρίσματος μπορεί να μη συμβαδίζει με αυτό που βλέπετε, προκαλώντας σας να νιώσετε άρρωστοι.

Ποιοι Κινδυνεύουν Περισσότερο;

Ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν ναυτία ταξιδιού, όπως οι γυναίκες, τα παιδιά ηλικίας 2 έως 12 ετών και όσοι έχουν ημικρανίες. Οι έγκυες γυναίκες και όσοι χρησιμοποιούν ορμονική αντισύλληψη είναι επίσης πιο επιρρεπείς. Το άγχος, η ανησυχία και ο κακός αερισμός μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση. Είναι λιγότερο συχνή μετά την ηλικία των 50 ετών και σπάνια στα βρέφη κάτω των 2 ετών.

Αναγνώριση των Συμπτωμάτων της Ναυτίας Ταξιδιού

Τα συμπτώματα μπορεί να ξεκινήσουν γρήγορα και να περιλαμβάνουν ναυτία, έμετο, κοιλιακή δυσφορία, ωχρότητα, εφίδρωση, ζάλη, πονοκέφαλο, κόπωση και δυσκολία συγκέντρωσης. Η ταχεία αναπνοή και η κατάποση αέρα μπορεί να συμβούν πριν τον έμετο. Ο παρατεταμένος έμετος μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και χαμηλή αρτηριακή πίεση, αλλά τα συμπτώματα συνήθως σταματούν όταν η κίνηση σταματήσει.

Πώς Διαγιγνώσκεται η Ναυτία Ταξιδιού;

Οι γιατροί διαγιγνώσκουν τη ναυτία ταξιδιού βάσει των συμπτωμάτων και των καταστάσεων ταξιδιού. Συνιστούν προληπτικά μέτρα όπως το να κρατάτε το κεφάλι και τα μάτια σας ακίνητα, να παίρνετε φρέσκο αέρα, να μην διαβάζετε, να αποφεύγετε το αλκοόλ και το κάπνισμα και, μερικές φορές, να παίρνετε φάρμακα. Το τζίντζερ και τα κρακεράκια σόδας μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της ναυτίας.

Συμβουλές για την Πρόληψη της Ναυτίας Ταξιδιού

  • Κοιτάξτε ένα μακρινό αντικείμενο, όπως τον ορίζοντα.
  • Επιλέξτε καθίσματα με λιγότερη κίνηση: το μπροστινό κάθισμα ενός αυτοκινήτου, κοντά στα φτερά ενός αεροπλάνου ή το κέντρο ενός πλοίου.
  • Κρατήστε το κεφάλι και το σώμα σας ακίνητα.
  • Καθίστε αναπαυτικά και κοιτάξτε μπροστά.
  • Αποφύγετε το διάβασμα και προσπαθήστε να κοιμηθείτε.

Μείωση της Ευαισθησίας στη Ναυτία Ταξιδιού

  • Πάρτε φρέσκο αέρα ανοίγοντας παράθυρα ή αεραγωγούς.
  • Αποφύγετε το αλκοόλ πριν το ταξίδι.
  • Φάτε μικρά, άγευστα γεύματα.
  • Μην καπνίζετε.

Φάρμακα για τη Ναυτία Ταξιδιού

Τα φάρμακα όπως η σκοπολαμίνη, η κυκλιζίνη, η διμενυδρινάτη, η διφαινυδραμίνη, η μεκλιζίνη και η προμεθαζίνη μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της ναυτίας ταξιδιού εάν ληφθούν πριν την έναρξη των συμπτωμάτων. Αυτά τα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν υπνηλία και πρέπει να χρησιμοποιούνται προσεκτικά, ειδικά όταν χρειάζεται εγρήγορση. Ορισμένοι άνθρωποι βρίσκουν ανακούφιση με εναλλακτικές μεθόδους όπως τα βραχιόλια πίεσης, το τζίντζερ ή την ηλεκτρική διέγερση.

Συμπέρασμα

Η κατανόηση της ναυτίας ταξιδιού και η χρήση αυτών των συμβουλών μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων και να κάνουν το ταξίδι πιο άνετο. Η συνήθεια στην κίνηση με την πάροδο του χρόνου μπορεί επίσης να βοηθήσει. Εάν χρειαστεί, μιλήστε με έναν γιατρό για συμβουλές και επιλογές φαρμάκων.

Αν έχετε ερωτήσεις ή χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μιλήσετε με τους γιατρούς μας. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Πρόληψη ναυτίας ταξιδιού φυσικά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ

1144 ή στο 210.80.60.098

Καλέστε δωρεάν στο 1144 από σταθερό ή κινητό και μιλήστε με γιατρό. Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί 24 ώρες, 365 ημέρες τον χρόνο.