EN 1144
ΝΕΑ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: "ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ"

Προετοιμασία για Νοσηλεία

Ιούν. 04, 2024
Μάθετε τι να περιμένετε κατά τη νοσηλεία σας, από την εγγραφή έως τις προτιμήσεις αναζωογόνησης, για να αισθάνεστε πιο ενημερωμένοι και άνετοι.
Homed-Προετοιμασία για Νοσηλεία

Διαδικασία εισαγωγής νοσοκομείου

Νοσηλεία στο Νοσοκομείο

Τα νοσοκομεία διαθέτουν πόρους και εξειδικευμένο προσωπικό, επιτρέποντας την γρήγορη διάγνωση και θεραπεία. Ωστόσο, το περιβάλλον μπορεί να φαίνεται εκφοβιστικό και συγκεχυμένο. Η γνώση του τι να περιμένετε μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να διαχειριστούν την παραμονή τους και να συμμετέχουν ενεργά στη φροντίδα τους. Η κατανόηση των διαδικασιών του νοσοκομείου μπορεί να μειώσει τα αισθήματα εκφοβισμού και να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση μετά το εξιτήριο.

Οι άνθρωποι εισάγονται συνήθως σε νοσοκομείο για σοβαρά ή δυνητικά απειλητικά για τη ζωή προβλήματα, όπως καρδιακές προσβολές. Επίσης, μπορεί να εισαχθούν για λιγότερο σοβαρές καταστάσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αλλού. Ένας γιατρός, είτε ο κύριος ιατρός είτε ειδικός ή από το τμήμα επειγόντων περιστατικών, αποφασίζει αν ένα ιατρικό ζήτημα απαιτεί νοσηλεία.

Ο στόχος της νοσηλείας είναι να αποκαταστήσει ή να βελτιώσει την υγεία ώστε ο ασθενής να πάρει ασφαλές εξιτήριο. Οι νοσηλείες σχεδιάζονται να είναι σύντομες, διευκολύνοντας τη μετάβαση στην κατ’ οίκον φροντίδα ή άλλη μονάδα για συνεχιζόμενη θεραπεία.

Για πολλούς, η εισαγωγή στο νοσοκομείο ξεκινά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Η γνώση του πότε και πώς να ζητήσετε επείγουσα φροντίδα είναι κρίσιμη. Η προσκόμιση των σχετικών ιατρικών πληροφοριών μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη.

Εγγραφή για Νοσηλεία

Το πρώτο βήμα κατά την άφιξη είναι η εγγραφή, η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί πριν την άφιξη. Η εγγραφή περιλαμβάνει την παροχή βασικών πληροφοριών, πληροφοριών ασφάλισης, αριθμών επικοινωνίας και συναινέσεων για θεραπεία και πληρωμή χρεώσεων. Οι ασθενείς λαμβάνουν ένα βραχιόλι ταυτοποίησης για να εξασφαλιστεί η ακριβής ταυτοποίηση για εξετάσεις και διαδικασίες. Αυτό το βραχιόλι συχνά περιλαμβάνει έναν μοναδικό γραμμωτό κώδικα για σάρωση πριν από τη χορήγηση φαρμάκων ή θεραπειών για να εξασφαλιστεί η σωστή φροντίδα.

Στις Η.Π.Α., ο νόμος HIPAA εξασφαλίζει την ιδιωτικότητα και ελέγχει τη δημοσιοποίηση των ιατρικών πληροφοριών.

Τι να Φέρετε στο Νοσοκομείο

Οι ασθενείς πρέπει να φέρουν μια λίστα με όλα τα φάρμακα που λαμβάνουν, συμπεριλαμβανομένων των δόσεων και των αλλεργιών στα φάρμακα. Πρέπει επίσης να φέρουν γραπτές οδηγίες από τον γιατρό τους, πρόσφατες ιατρικές περιλήψεις και αρχεία προηγούμενων νοσηλειών αν είναι διαθέσιμα. Σημαντικά έγγραφα όπως προχωρημένες οδηγίες και πληρεξουσιότητα για ιατρικές αποφάσεις πρέπει επίσης να συμπεριληφθούν.

Προσωπικά αντικείμενα όπως είδη περιποίησης, ρόμπα, πιτζάμες, παντόφλες, γυαλιά, ακουστικά βαρηκοΐας, οδοντοστοιχίες, CPAP μηχανή (αν χρησιμοποιείται) και μερικά αντικείμενα που προσφέρουν άνεση συνιστώνται. Για τα παιδιά, οι γονείς πρέπει να φέρουν αντικείμενα που τους προσφέρουν άνεση, όπως μια αγαπημένη κουβέρτα ή λούτρινο παιχνίδι. Είναι σημαντικό να σημειώνονται τα προσωπικά αντικείμενα και να αποφεύγεται η προσκόμιση τιμαλφών.

Η προσκόμιση των τρέχοντων συνταγογραφούμενων φαρμάκων είναι γενικά περιττή, εκτός αν πρόκειται για σπάνια ή δύσκολα να βρεθούν φάρμακα. Αυτά πρέπει να δοθούν στον φαρμακοποιό του νοσοκομείου για επιθεώρηση και επαλήθευση.

Μετά την Εισαγωγή

Μετά την εισαγωγή, οι ασθενείς μπορεί να υποβληθούν σε εξετάσεις αίματος, ακτινογραφίες ή να μεταφερθούν στο δωμάτιό τους. Απαιτείται ενημερωμένη συναίνεση πριν από οποιεσδήποτε επεμβατικές εξετάσεις ή θεραπείες. Τα δωμάτια μπορεί να είναι ιδιωτικά ή ημιδιωτικά, με περιορισμένη ιδιωτικότητα λόγω συχνών επισκέψεων του προσωπικού.

Διάφορες εξετάσεις μπορεί να γίνουν για να εντοπιστούν προβλήματα και να αξιολογηθεί η ανάγκη για επιπλέον βοήθεια μετά το εξιτήριο. Μια ενδοφλέβια γραμμή συνήθως τοποθετείται για τη χορήγηση υγρών, φαρμάκων και θρεπτικών συστατικών.

Προτιμήσεις για Αναζωογόνηση

Οι ασθενείς ερωτώνται για τις προτιμήσεις τους σχετικά με την αναζωογόνηση, συμπεριλαμβανομένων μέτρων όπως CPR, ηλεκτρικά σοκ, συγκεκριμένα φάρμακα και μηχανικός αερισμός. Αυτή η απόφαση είναι προσωπική και πρέπει να λαμβάνεται μετά από συζήτηση με συγγενείς και γιατρούς. Μια απόφαση κατά της αναζωογόνησης οδηγεί στην καταγραφή εντολής μη αναζωογόνησης (DNR) ή μη απόπειρας αναζωογόνησης (DNAR) στον φάκελο του ασθενούς. Ένα πλαστικό βραχιόλι υποδεικνύει αυτή την προτίμηση και μια φόρμα με τίτλο Provider Orders for Life-Sustaining Treatment (POLST) παρέχεται για τα αρχεία.

Οι ασθενείς μπορούν να αλλάξουν τις προτιμήσεις τους για αναζωογόνηση οποιαδήποτε στιγμή. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι προσπάθειες αναζωογόνησης είναι λιγότερο επιτυχείς σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα ή σε άτομα με σοβαρές διαταραχές και μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές.

Η κατανόηση της διαδικασίας εισαγωγής στο νοσοκομείο μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να αισθάνονται πιο ενημερωμένοι, ελεγχόμενοι και σίγουροι για τη φροντίδα τους και το εξιτήριο.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μπορείτε να πατήσετε εδώ και να μιλήσετε με τους γιατρούς μας.

Διαδικασία εισαγωγής νοσοκομείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ

1144 ή στο 210.80.60.098

Καλέστε δωρεάν στο 1144 από σταθερό ή κινητό και μιλήστε με γιατρό. Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί 24 ώρες, 365 ημέρες τον χρόνο.