Στόχος του Συνεδρίου InnHealth
Το συνέδριο InnHealth με θέμα “Διαχείριση Έκτακτων Περιστατικών σε Μονάδες Φιλοξενίας”, απευθύνεται στον κόσμο που σχετίζεται με τη φιλοξενία ταξιδιωτών σε όλη την Ελλάδα.
Έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση, επαγρύπνηση και αύξηση του βαθμού ετοιμότητας
όλων όσων ασχολούνται με τη φιλοξενία ταξιδιωτών,
σε κάθε είδους απρόβλεπτες περιπτώσεις που συχνά έχουν σχέση με την ανθρώπινη υγεία.
Η αντίδραση σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αρκεί να είναι άμεση,
αλλά πρέπει να είναι και εύστοχη,
ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Διαδραστικός χαρακτήρας του συνεδρίου
Η εκδήλωση είχε το χαρακτήρα της διαδραστικής συμμετοχής.
Σε κάθε σύνδερο δόθηκε τηλεχειριστήριο,
με το οποίο απαντούσε σε ερωτήματα πολλαπλής επιλογής.
Πάνω στα αποτελέσματα των απαντήσεων
έγινε συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και των συνέδρων.
Θέματα
Ατυχήματα
Απρόβλεπτες νοσηρές καταστάσεις
Μεταδοτικά Νοσήματα
Αλλεργίες
Τροφογενείς κίνδυνοι
Έντομα, Ακάρεα, Ερπετά
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις επισημάνθηκαν μέθοδοι πρόληψης και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των ταξιδιωτών, όσο και η φήμη και η δημόσια εικόνα του καταλύματος.
Αιγίδες
Το συνέδριο InnHealth ετέθη υπό την Αιγίδα
του Υπουργείου Τουρισμού και
του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του
Ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Προσέλευση – Εγγραφές | 09:00-10:00 |
Προσφωνήσεις – Έναρξη | 10:00-10:30 |
Αναγνώριση – Ταξινόμηση Έκτακτων Περιστατικών | 10:30-11:00 |
Μέθοδοι Διαχείρισης | 11:00-11:30 |
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΚΑΦΕ | 11:30-11:45 |
Ατυχήματα – Οξείες Nοσηρές Kαταστάσεις | 11:45-12:30 |
Έντομα, Ακάρεα, Ερπετά | 12:30-13:00 |
Τροφογενείς Κίνδυνοι | 13:00-13:15 |
Μεταδοτικά Νοσήματα | 13:15-13:30 |
ΕΛΑΦΡΥ ΓΕΥΜΑ | 13:30-14:30 |
Πρόληψη – Αντιμετώπιση Νοσηρών Καταστάσεων | 14:30-15:00 |
Πρόληψη – Αντιμετώπιση Εντόμων, Ακάρεων, Ερπετών | 15:00-15:30 |
Πρόληψη – Αντιμετώπιση Τροφιμογενών Λοιμώξεων | 15:30-16:00 |
Πρόληψη – Αντιμετώπιση Μεταδοτικών Νοσημάτων | 16:00-16:30 |
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΚΑΦΕ | 16:30-17:00 |
Πιθανές Επιπτώσεις στη Δημόσια Εικόνα του Ξενοδοχείου | 17:00-17:30 |
Μέθοδοι Διαχείρισης από Πλευράς Μάρκετινγκ | 17:30-18:30 |
Τρόποι αντίδρασης σε σεισμό και φωτιά | 18:30-19:00 |
Σύνοψη, Συμπεράσματα | 19:00-20:00 |
COCTAIL | 19:00 |
ΟΜΙΛΗΤΕΣ (Αλφαβητικά)
Χρήστος Αθανασίου
Καθηγητής Εντομολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Απόφοιτος και Διδάκτωρ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει εργασθεί ως ερευνητής επί τριετία ως ερευνητής στο United States Department of Agriculture, Center of Grain and Animal Health Research στις ΗΠΑ, καθώς και σε άλλα ερευνητικά κέντρα στην Ευρώπη. Μεταξύ των ερευνητικών του ενδιαφερόντων είναι και τα έντομα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία. Έχει περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και Editor in Chief, Subject Editor και Associate Editor σε αρκετά από αυτά. Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από αρκετούς διεθνείς οργανισμούς, όπως το Fulbright Foundation, Organization for Economic Cooperation and Development, Institute for International Education κα.
Βασίλειος Βουγάς
Συντονιστής Διευθυντής της Α΄Χειρουργικής Κλινικής και της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός
Απόφοιτος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Επίτιμος Επιμελητής στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Western Infirmary της Γλασκώβης. Senior Registrar στη Μεταμοσχευτική Μονάδα Ήπατος στο King’s College Hospital στο Λονδίνο. Συντονιστής Διευθυντής, Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνος της Α΄Χειρουργικής Κλινικής και Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Οργάνων του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” στην Αθήνα. Έχει διατελέσει Τακτικό Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Ιατρικής Ειδικότητας Χειρουργικής στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Τ. αναπλ. μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων Ήπατος-Εντέρου και της Παγκόσμιας Εταιρείας Χειρουργικής Ήπατος-Παγκρέατος-Χοληφόρων. Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων, Εμπειρογνώμων Χειρουργός στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΚΕΣΥ και στην Επιτροπή Μόνιμης Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης.
Ευάγγελος Γιαμαρέλλος
Καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών
Απόφοιτος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Παθολόγος με εξειδίκευση στις λοιμώξεις στο Πανεπιστήμιο Radbount της Ολλανδίας. Από το 2006 είναι συντονιστής της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης της Σήψης. Έχει διατελέσει επισκέπτης Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Inea Γερμανίας. Τον Ιούλιο 2018 ανακηρύχθηκε σε Τακτικό Καθηγητή Παθολογίας-Λοιμώξεων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην παθογένεια και την ανοσοθεραπεία της σήψης και στην παθοβιολογία και ανοσοθεραπεία της διαπυητικής ιδρωταδενίτιδας. Τιμήθηκε για το εξαιρετικό ερευνητικό του έργο από τη European Society for Clinical Microbiology and Infectious Diseases, όπου του απονεμήθηκε το Young Investigator Research Award. Έχει 364 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά. Έχει τιμηθεί 37 φορές στην Ελλάδα και 11 φορές στο εξωτερικό για την πρωτοτυπία και την ποιότητα των ερευνητικών του εργασιών. Διατελεί Πρόεδρος της European Shock Society και του European Sepsis Alliance.
Ζωή Δεμέστιχα
Αλλεργιολόγος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας
Αλλεργιολογίαςκαι Κλινικής Ανοσολογίας
Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικευμένη στην Αλλεργιολογία και την Παθολογία. Έχει λάβει περαιτέρω εξειδίκευση στην Αλλεργιολογία Παίδων, στα Δερματικά Νοσήματα και την Κλινική Ανοσολογία. Έχει συνεργαστεί με Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Ρώμης και το Πανεπιστήμιο της Περούτζια. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αλλεργιολόγων και από το 2015 είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας. Εκπροσωπεί την Πανελλήνια Ένωση Αλλεργιολόγων στην UEMS (Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικευμένων Ιατρών). Έχει αξιόλογο συγγραφικό έργο και διακρίνεται για την πολυσχιδή συνεισφορά της στην κοινωνική ενημέρωση επί θεμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης των αλλεργιών.
Γεώργιος Λάμπρου
Γεωπόνος, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Απεντομώσεως και Μυοκτονιών Ελλάδος
Απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στη Σχολή Χημικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ασχολείται ερευνητικά με τη διαχείριση αποβλήτων και την αξιοποίηση φυσικών προϊόντων στις εργασίες καταπολέμησης επιβλαβών εντόμων. Ως εκπαιδευτής ενταγμένος στο σχετικό Μητρώο του ΕΦΕΤ, συμμετέχει με το ρόλο του εισηγητού στην υλοποίηση υποχρεωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών. Έχει συμμετάσχει σε ομάδα εργασίας υπό το συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τη θέσπιση πρωτοκόλλων πρόληψης και διαχείρισης της παρουσίας κοριών σε χώρους καταλυμάτων.
Ευθύμioς Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας &
Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Απόφοιτος και Διδάκτωρ Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιστημονικός υπεύθυνος σε πολυάριθμες εκπαιδεύσεις για τη Διαχείριση Καταστροφών και την Προστασία του Περιβάλλοντος. Συγγραφέας 12 επιστημονικών βιβλίων, εκ των οποίων τα «Φυσικές και Τεχνολογικές Καταστροφές» και «Γεωλογία και Περιβάλλον» διδάσκονται σε επτά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 300 επιστημονικές ερευνητικές εργασίες στο αντικείμενο της Γεωλογίας και των Φυσικών Καταστροφών για πολλές περιοχές του κόσμου όπως η Ιαπωνία, η Ταϊβάν, η Ιταλία, η Τουρκία, η Ινδία, η Αλγερία, η Ινδονησία, η Ταϊλάνδη, το Πακιστάν, η Κίνα, η Αϊτή, η Νέα Ζηλανδία, το Νεπάλ, το Μεξικό και η Ισπανία. Είναι υπεύθυνος σε περισσότερα από 300 ελληνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα. Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Έρευνας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Πρόγνωσης Σεισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών για το επιστημονικό του έργο.
Αντώνιος Μιχαηλάκης
Γεωπόνος-Εντομολόγος, Ερευνητής στο
Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο
Ερευνητής Α’ (Διευθυντής Ερευνών) Προϊστάμενος του Εργ. Εντόμων & Παρασίτων Υγειονομικής Σημασίας της Επιστημονικής Διεύθυνσης Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου. Είναι διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εργαστήριο Χημείας του Γενικού Τμήματος), υπότροφος από το ΕΚΕΦΕ ”Δημόκριτος”. Έχει πραγματοποιήσει μεταδιδακτορική έρευνα στην Χημική Οικολογία στο Tokyo University of Agriculture and Technology, Graduate School of Bio-Applications and Systems Engineering (BASE) με υποτροφία από το Japan Society for the Promotion of Science. Είχε επιλεγεί, στο πλαίσιο του Infectious disease evolution across scales (IDEAS, Princeton University), για την εκπόνηση μελέτης στο Penn State University με θέμα που αφορά στο κουνούπι Aedes aegypti, κύριο διαβιβαστή του ιού Ζίκα και Δάγκειου πυρετού. Συμμετείχε και συμμετέχει, ως συντονιστής ή ως επιστημονικός συνεργάτης, σε διάφορα Ευρωπαϊκά και Εθνικά ερευνητικά προγράμματα και έχει περισσότερες από 110 επιστημονικές εργασίες. Είναι Αναπληρωματικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΔΥ, μέλος στην Επιτροπή για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση Τροπικών Νοσημάτων του Υπ. Υγείας και ειδικός εμπειρογνώμονας σε προγράμματα του Διεθνή Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (International Atomic Energy Agency –IAEA) για θέματα που αφορούν στη διαχείριση των κουνουπιών μέσω της τεχνικής της εξαπόλυσης στείρων εντόμων.
Γεώργιος Μπόσκου
Χημικός Τροφίμων, Καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου
Απόφοιτος της σχολής Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με διδακτορικό στις εφαρμοσμένες βιολογικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης του Βελγίου. Είναι αναπληρωτής Καθηγητής Οργάνωσης και Διαχείρισης Μονάδων Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και έχει εκλεγεί ως Αναληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής. Είναι ιδρυτικό μέλος της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων και της Επιστημονικής Εταιρείας Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οργάνωσης και Διαχειρισης Μονάδων Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και έχει εκλεγεί ως Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας. Έχει πλουσιότατο ερευνητικό έργο πάνω στην ασφάλεια τροφίμων, τη διαχείριση ολικής ποιότητας, τη νομοθεσία τροφίμων, την οργάνωση μαζικής εστίασης, τη γαστρονομία και τη μαγειρονομία. Έχει συμμετοχή ως ερευνητής σε 12 τεχνολογικές πατέντες και πρότυπα πιστοποίησης.
Πανηγυράκης Γεώργιος
Καθηγητής Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου
Απόφοιτος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, MSc στο Μάρκετινγκ και PhD στη Διαφήμιση στο University College of Wales της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει ανακηρυχθεί Τακτικός Καθηγητής Στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών στο Παρίσι (Groupe ESSEC) και στο University of Stirling στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Εμπορικών Επιστημών Audencia στη Νάντ της Γαλλίας, στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών της Σαραγόσας στην Ισπανία, στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Διοικητικών Σπουδών EFMB στις Βρυξέλες και στο Chartered Institute of Marketing. Είναι Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Καθηγητής και Συντονιστής στο Τμήμα Δημόσιας Επικοινωνίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο οποίο έχει εκλεγεί ως Κοσμήτορας της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης. Έχει διατελέσει σύμβουλος, εκπαιδευτής και συνεργάτης στην εκπόνηση μελετών σε Διεθνείς, Εθνικούς Οργανισμούς και επιχειρήσεις όπως : World Bank, FAO/Ηνωμένα Έθνη, Ευρωπαϊκή Κοινότητα, Food from Britain, BSN-Gervais Danone, Groupe Carrefour-France, Saint Gobain Nuclaire, Unigrain, Fondation Fert, Bank National de Paris, Nestle/Carnation, Dutch Dairy Bureau, the National Dairy Council of Ireland, Τράπεζα της Ελλάδος, Αγροτική, Γενική, Εμπορική Τράπεζα, 3Ε, Allianz, Interamerican, AGFA (Hellas), Janssen Hellas, AGB-Societe General, Bayer Hellas, Ηenkel Hellas, Philip Morris Hellas, Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και τις εταιρίες Siemens, Merita Norde Banken και GemPlus. Έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών.
Ηλίας Παπαζήσης
Πρόεδρος IRITEL, Γενικός Διευθυντής HOMED Medical Clinic
Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, όπου έλαβε τον τίτλο του Υγιεινολόγου, την ειδικότητα της Κοινωνικής Ιατρικής και αργότερα την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής. Έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων υγείας μελέτησε σύστημα επείγουσας εξωνοσοκομειακής ιατρικής και κατ’ οίκον νοσηλείας με χρήση συστημάτων τηλεϊατρικής. Το 1995 ίδρυσε την εταιρεία ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗ με αντικείμενο τη δευτεροβάθμια (νοσοκομειακού επιπέδου) νοσηλεία κατ’ οίκον, θεμελιώνοντας το σύστημα αυτό στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2000 ανέπτυξε το σύστημα της κατ’ οίκον νοσοκομειακής περίθαλψης στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Η υπηρεσία τιμήθηκε με διάκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μία από τις καλύτερες υπηρεσίες της Ευρώπης αναφορικά με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Το 2007 ίδρυσε την εταιρεία HOMED Medical Clinic, της οποίας διατελεί Γενικός Διευθυντής μέχρι σήμερα. Είναι ιδρυτικό μέλος του επιστημονικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού IRITEL (International Research Institute for Telemedicine) του οποίου είναι Πρόεδρος μέχρι σήμερα. Έχει προσκληθεί από την κυβέρνηση του Kuwait για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη συστήματος Κατ’ Οίκον Νοσηλείας. Συγκαταλέγεται μεταξύ των συγγραφέων του βιβλίου Studies in Health Technology and Informatics , όπου αναπτύσσει τον πρωτοποριακό σχεδιασμό της κατ’ οίκον νοσοκομειακής περίθαλψης με χρήση προηγμένης τεχνολογίας πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Ιατρών.
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ