INNHEALTH - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ HOMED

InnHealth: Συνέδριο για την Ασφάλεια των Ταξιδιωτών

InnHealth. Συνέδριο 24 Φεβρουαρίου 2024. ΕΓΓΡΑΦΗ

InnHealth Διαχείριση Έκτακτων Περιστατικών σε Μονάδες Φιλοξενίας. Banner πρόσκλησης

Τι είναι η σειρά συνεδρίων InnHealth;

InnHealth είναι η ονομασία μιας σειράς καινοτόμων συνεδρίων που διοργανώνονται από τη HOMED.  Απευθύνονται στον κόσμο που σχετίζεται με τη φιλοξενία ταξιδιωτών σε όλη την Ελλάδα. Κεντρικό θέμα των συνεδρίων InnHealth είναι η διαχείριση κινδύνων (risk management).

Τι είναι “κίνδυνος”;

Ως  κίνδυνος θεωρείται οποιοδήποτε απρόβλεπτο γεγονός, που μπορεί να απειλήσει την εύρυθμη λειτουργία του καταλύματος, την επιχειρηματική του εικόνα, ακόμη και τους ίδιους τους πελάτες του. Όπως είναι αναμενόμενο, οι περισσότεροι από αυτούς τους κινδύνους έχουν σχέση με την ανθρώπινη υγεία. Ατυχήματα, λοιμώξεις που μεταδίδονται μέσω του αέρα, τροφικές δηλητηριάσεις, τσιμπήματα από έντομα, ακάρεα και ερπετά είναι μερικοί από αυτούς. 

Τι είναι “μονάδα φιλοξενίας”;

Ως “μονάδα φιλοξενίας” εννοούμε κάθε επιχείρηση, που έχει νομίμως ως επαγγελματικό αντικείμενο τη φιλοξενία προσώπων (ταξιδιωτών, σπουδαστών, ασθενών, ηλικιωμένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες κ.λπ.).

Οι ταξιδιώτες επιλέγουν την επιχείρηση που θα τους φιλοξενήσει με διάφορα κριτήρια όπως:

 • Τιμή ανά διανυκτέρευση
 • Βαθμός πολυτέλειας του δωματίου
 • Αίγλη και μέγεθος των στεγασμένων και υπαίθριων κοινοχρήστων χώρων
 • Προσφερόμενες υπηρεσίες περιλαμβανομένης και της εστίασης
 • Θέση του καταλύματος
 • Σχόλια, βαθμολογία και κριτικές άλλων ταξιδιωτών

Κίνδυνοι όμως υπάρχουν παντού.

ΚΑΘΕ ταξιδιώτης δικαιούται να απολαύσει τη διαμονή του στη μονάδα που έχει επιλέξει, με ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Ποιος είναι ο  στόχος των συνεδρίων InnHealth;

Τα συνέδρια InnHealth αποσκοπούν στην επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες και τα στελέχη κάθε είδους και μεγέθους επιχειρήσεων φιλοξενίας με στόχους:

 • Αναγνώριση των επί μέρους κινδύνων (π.χ. κοριοί που μπορεί να εισαχθούν σε κάποιο δωμάτιο ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ κρυμμένοι σε αποσκευές). 
 • Γνώση γύρω από κάθε κίνδυνο (π.χ. Μέχρι πότε μπορεί να μεταδοθεί κάποια νόσος από μολυσμένες επιφάνειες).
 • Μέθοδοι πρωτογενούς πρόληψης (π.χ. Ερώτηση για πιθανές τροφικές αλλεργίες κατά το check-in).
 • Μέθοδοι δευτερογενούς πρόληψης (π.χ. Σε περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης, ιχνηλάτηση για ανεύρεση του ένοχου τροφίμου, προς αποφυγή νέων κρουσμάτων).
 • Πρωτόκολλα αντίδρασης (π.χ. Η πρώτη ενέργεια πρέπει να γίνεται ΑΜΕΣΑ σε τσιμπήματα από έντομα, τραυματισμό, ηλεκτροπληξία, απώλεια αισθήσεων, σπασμούς, πυρετό, δύσπνοια).
 • Πρωτόκολλα διαχείρισης (π.χ. Ενέργειες που πρέπει να γίνουν για αποτροπή διασποράς κάποιου μολυσματικού νοσήματος).
 • Μέθοδοι επικοινωνίας (π.χ. Διαβεβαίωση των επισκεπτών ότι η επιχείρηση ενήργησε άμεσα, σωστά και αποτελεσματικά στη συγκεκριμένη περίσταση).
 • Πρόληψη νομικών συνεπειών (π.χ. σωστή σήμανση και φωτισμός σκαλοπατιών, ώστε να αποδυναμώνεται οποιαδήποτε απαίτηση αποζημίωσης σε περίπτωση ατυχήματος).
 • Ενίσχυση δημόσιας εικόνας (π.χ. Ανάδειξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των άψογων και αποτελεσματικών διαδικασιών που έχει η επιχείρηση).

 

ΕΓΓΡΑΦΗ

Ποιος τα διοργανώνει;

Την επιστημονική εποπτεία των εκδηλώσεων InnHealth έχει ο οργανισμός IRITEL (International Research Insitute for Telemedicine) και τη διοργάνωση η ιατρική εταιρεία HOMED Medical Clinic.

IRITEL είναι επιστημονικός μη κερδοσκοπικός και διεθνούς εμβέλειας φορέας με σκοπό τη βοήθεια ατόμων που ζουν σε συνθήκες φτώχιας και απομόνωσης σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, παρέχοντας απομακρυσμένες ιατρικές υπηρεσίες με χρήση προηγμένης τεχνολογίας πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Μεταξύ των στόχων του IRITEL περιλαμβάνονται εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που απευθύνονται σε λειτουργούς υγείας. Η θεμελίωση της σειράς συνεδρίων InnHealth εμπίπτει στους σκοπούς του IRITEL. 

Η HOMED έχει πρωτοστατήσει στην ίδρυση του IRITEL και είναι πάντα αρωγός, οικονομικός χορηγός, συμπαραστάτης και υποστηρικτής όλων των ευγενών δράσεων του IRITEL. Με την υποστήριξη, τη χρηματοδότηση και την ενεργό συμμετοχή της HOMED, ο IRITEL έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από ανθρωπιστικές ιατρικές αποστολές σε πολύ μικρά νησιά του Αγαίου σε χειμερινές περιόδους, όπου η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Επίσης, η HOMED χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου το διεθνές συνέδριο που πραγματοποίησε ο IRITEL στο DUBAI με τίτλο “Bringing Modern Medicine into Homes”.

Στη σειρά συνεδρίων InnHealth, η HOMED έχει αναλάβει τη διοργάνωση και τη χρηματοδότηση όλων των εκδηλώσεων. 

Η HOMED έχει μακρόχρονη εμπειρία της στο χώρο της επείγουσας εξωνοσοκομειακής ιατρικής. Συνεπώς, έχει πλήρη επίγνωση των κινδύνων που έχουν σχέση με την ανθρώπινη υγεία στα ξενοδοχεία και βαθιά γνώση για τους βέλτιστους τρόπους αντιμετώπισης των κρίσεων. 

Η πρώτη εκδήλωση της σειράς InnHealth έχει τίτλο “Διαχείριση Έκτακτων Περιστατικών σε Μονάδες Φιλοξενίας”. Θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου 2024 στο συνεδριακό χώρο OTE Academy στο Μαρούσι. 

Πόσο κοστίζει η συμμετοχή;

Το κόστος διοργάνωσης των εκδηλώσεων InnHealth καλύπτεται σχεδόν αποκλειστικά από τη HOMED που είναι ο κύριος χορηγός. Έτσι, η παρακολούθηση αυτών των εκδηλώσεων είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Όμως, στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς, καθένας από τους συνέδρους προτρέπεται να συνεισφέρει με ένα συμβολικό χρηματικό ποσό για την αποκατάσταση των Γενναίων Παιδιών με Αναπηρία της ΕΛΕΠΑΠ. 

Τι είναι η ΕΛΕΠΑΠ;

Η ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αναπήρων Προσώπων) είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που προσφέρει τις ευγενείς του υπηρεσίες από το 1937. Σήμερα λειτουργεί με παραρτήματα στην 6 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο). 

Μερικά από τα γενναία παιδιά με αναπηρία της ΕΛΕΠΑΠ ποζάρουν χαρούμενα, σηκώνοντας τα χέρια με ενθουσιασμό και χαμογελώντας.

Όλος ο κόσμος της ΕΛΕΠΑΠ εργάζεται άοκνα και χωρίς διακοπή για την αποκατάσταση των Γενναίων Παιδιών με Αναπηρία.  Στέκεται πάντα δίπλα στις οικογένειες τους σε κάθε τους βήμα. Στόχος είναι ο μέγιστος βαθμός αυτονομίας αυτών των παιδιών και η καλύτερη κοινωνική και σχολική τους ένταξη. Ο κόσμος της ΕΛΕΠΑΠ δεν είναι μόνο οι γιατροί και οι θεραπευτές. Είναι μια αλυσίδα από εξαιρετικούς συνεργάτες, καθένας από τους οποίους είναι εξ ίσου πολύτιμος συντελεστής αυτού του θαυμάσιου έργου. Παιδαγωγοί, βοηθοί, διοικητικό προσωπικό και αγαπημένοι εθελοντές.

Το τμήμα βρεφών της ΕΛΕΠΑΠ είναι αξιοθαύμαστο. Οι υπηρεσίες που παρέχει (πρώιμη παρέμβαση) επιτυγχάνουν εντυπωσιακούς βαθμούς αποκατάστασης. Τα παιδιά αυτά χωρίς την πρώιμη παρέμβαση θα είχαν διά βίου σημαντικό ποσοστό αναπηρίας. Το τμήμα βρεφών δημιουργήθηκε από την Πρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ παιδίατρο και διεθνούς φήμης παιδονευρολόγο κ. Ελένη Σκουτέλη.

Πορτραίτο της παιδονευρολόγου κυρίας Ελένης Σκουτέλη, με το βραβείο προσώπου της χρονιάς 2011 που κατέκτησε

Δικαίως η κ. Ελένη Σκουτέλη βραβεύθηκε ως Πρόσωπο της Χρονιάς το 2021.

Άλλες ανθρωπιστικές χορηγίες της HOMED

Η HOMED με βαθύ αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στέκεται, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, δίπλα σε αναξιοπαθούντα άτομα και κοινωνικές ομάδες. Μία από αυτές τις δράσεις της ήταν και η εξ’ ολοκλήρου χρηματοδότηση της έκδοσης του βιβλίου “Η Ανάπτυξη του Τυφλού Παιδιού”. Το βιβλίο αυτό αποτελεί πολύτιμο βοήθημα, για όλους τους λειτουργούς που ασχολούνται με τη φροντίδα παιδιών με προβλήματα όρασης.

Εξώφυλλο του βιβλίου "Η ανάπτυξη του τυφλού παιδιού" την έκδοση του οποίου χρηματοδότησε η HOMED

Η έκδοση έγινε σε συνεργασία με τον οργανισμό ΑΜΥΜΩΝΗ (Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες). Το βιβλίο κοσμεί σήμερα τις βιβλιοθήκες όλων των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Ελλάδας. 

Το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ είναι ένας ακόμη από τους προσφιλείς οργανισμούς που υποστηρίζει η HOMED. Κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19 η HOMED στάθηκε δίπλα στα υποστηριζόμενα παιδιά και τους λειτουργούς που το πλαισιώνουν. Προσφέρονταν δωρεάν μοριακοί έλεγχοι για ανίχνευση της φορείας του ιού.

Περισσότερα για τις δράσεις κοινωνικής προσφοράς της HOMED διαβάστε εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΗ

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ημερίδα InnHealth με θέμα “Διαχείριση Έκτακτων Περιστατικών σε Μονάδες Φιλοξενίας
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024. Συνεδριακό Κέντρο OTE Academy, Μαρούσι Αττικής
Περισσότερες πληροφορίες…

Αρμόδιοι φορείς

Υπό την Αιγίδα

Υπουργείου Τουρισμού 

 

Λογότυπο Υπουργείου Τουρισμού

Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

Λογότυπο Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Λογότυπο Travelling News
Λογότυπο ΑΘΗΝΑ 9,84
Logo Μελωδία 106.6

Λογότυπο MEGA